Més de 700 signatures al Solsonès

Aquest cap de setmana en que coincidien la Fira de Sant Isidre de Solsona i la Fira de Pinós ha estat un cap de setmana d’intensa activitat per a la plataforma Som lo que Sembrem i el Casal Popular la Fura. A Pinós, dissabte a la tarda, es va fer una xerrada amb la intervenció de David Bueno, del departament de genètica de la Universitat de Barcelona; Josep Pàmies, pagès de Balaguer i activista antitransgènics; i en Pep Bover, pagès ecològic de l’Espunyola pioner en la recuperació de llavors autòctones. Les intervencions van ser molt interessants i el temps es va fer curt per a permetre el debat obert, però va quedar clar que pel que fa als cultius transgènics, més enllà dels dubtes que pugui suposar la seva acció en la salut humana, el més sensat seria una moratòria per precaució davant el desconegut. El principal problema dels cultius transgènics és l’intent de les grans multinacionals a voler controlar tota la cadena alimentaria, des de les llavors fins als aliments que ens arriben a la botiga. El control total serà possible amb les llavors transgèniques patentades quan cap pagès conservi i conreï llavor convencional independentment d’aquestes grans empreses. Ja és un fet que no s’investiga ni legalitza allò que beneficiaria tothom sinó allò que maximitzarà els seus interessos comercials. El problema de tota tecnologia és l’ús i l’abús que se’n fa. També durant dissabte i diumenge es va aprofitar per recollir signatures de suport a la Proposició de Llei per declarar Catalunya Lliure de Transgènics, per a la qual fan falta un mínim de 50.000 signatures. En poc més de dos mesos se n’han recollit més de 40.000. I al Solsonès, només durant el cap de setmana a les fires de Solsona i Pinós, hem recollit més de 700 signatures. Des de la plataforma Som lo que Sembrem i el Casal Popular la Fura volem agrair molt profundament a totes els persones que ens han recolzat amb la seva signatura, així com a la gent que ens estant ajudant a recollir signatures. També destacar que ens han signat persones religioses i persones sense cap religió, persones vestides amb corbata i persones amb roba esparracada, treballadors i empresaris, persones implicades en política i persones apolítiques, joves i velles, persones de pagès i persones de la ciutat… amb això, volem dir que la força d’aquestes signatures és la força del poble, la força de tots i totes i que per damunt de les nostres diferencies, entre totes em d’intentar deixar un món millor del quin em trobat i aquest cap de setmana de fires hem constatat que molta gent està disposada a col·laborar en intentar millorar-lo. De nou, moltes gràcies a tots i totes!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *