[10 de setembre] XVII Aplec Independentista del Castellvell


L’articulació nacional a través de la xarxa centra el XVIIè Aplec Independentista del Castellvell

El 1989 diversos grups independentistes de la comarca del Solsonès vàren iniciar una recollida de signatures contra la presència de la bandera espanyola al balcó del nostre ajuntament. El 1991, gràcies a la pressió del poble solsoní, l’estanquera ja no onejava a la nostra casa consistorial. Aquest mateix any vam decidir celebrar la Victòria de la Guerra de Banderes tot construint una estelada gegant (de 6 x 4 m), finançada amb l’aportació voluntària de centenars de solsonins i solsonines. Des d’aquella data, any rera any s’ha anat penjant l’estelada gegant al Castellvell d’Olius, dins el marc de l’Aplec Independentista del Solsonès.

El XVIIè Aplec Independentista del Castellvell, que se celebrarà el proper dimecres dia 10 de setembre, se centrarà en com les noves tecnologies de la informació i la comunicació poden contribuir a situar els Països Catalans al món. Una invitació a l’esperança en l’acció concreta. Per això, comptarem amb la presència del periodista Saül Gordillo, principal impulsor de la iniciativa “.cat”, el domini per la llengua i la cultura catalanes a internet. El seu darrer llibre Nació.cat (Editorial Mina, 2007) explica per primer cop aquest èxit col·lectiu de gran transcendència política i que ha estat possible gràcies a l’impuls de milers de ciutadans i a la complicitat d’algunes institucions. A Nació.cat s’analitza també el paper dels Països Catalans a la xarxa, subratllant que aquest és un aspecte clau pel nostre futur com a país. Saül Gordillo ha dirigit les edicions d’El Punt al Maresme i Rubí i ha estat redactor en cap d’aquest diari a Barcelona. Actualment és el director de l’Agència Catalana de Notícies. Desde l’any 2004, ha ha creat un bloc a Internet que s’ha convertit en un referent i en un dels diaris personals en català més visitats (www.saul.cat). Saül Gordillo també és impulsor del portal de blocs polítics Poliblocs.

El XVIIè Aplec Independentista del Castellvell també inclourà la presentació del nou portal d’oci, turisme i cultura dels Països Catalans www.onsortir.cat. Jordi Boixader de La Maixerina, presentarà aquesta web social, on són els usuaris qui generen la major part de continguts. Onsortir.cat reuneix les principals aplicacions d’internet (vídeo, fotografia, georeferenciació, blocs, wikis, televisió IP…) al servei de la promoció del nostre país i de les activitats turístiques i culturals. Recentment on sortir.cat va emetre en directe i per internet la Patum de Berga i està previst que també retransmetin la Festa Major de Solsona.

Aquests actes, com cada any, s’emmarquen dins del Correllengua 2008, iniciativa duta a terme per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL). Conclourà aquesta jornada reivindicativa un concert dels Descalços, Despertadors Atòmics i Skàndol Públic a les 10 del vespre a la Plaça Sant Joan.

17:00 Pujada de l’estelada al Castellvell des del Passeig Pare Claret

17:30 Xerrada: La construcció nacional a través de la xarxa
Presentació de llibre “Nació.cat”, amb Saül Gordillo (www.saul.cat)
Presentació del portal onsortit.cat, amb Jordi Boixader (www.onsortir.cat)
Xerrada amb un membre del portal vilaweb.cat (www.vilaweb.cat)
Cant dels segadors i manifest del correllengua

22:00 a la Plaça Sant Joan, concert amb:

Descalços (Solsona, www.myspace.com/descalcos)

Despertadors Atòmics (Solsona, www.despertadorsatomics.zzl.com)

Skàndol Públic (Berga, www.skandolpublic.cat)

Durant el concert hi haurà entrepants per finançar la publicació Riu Amunt.

Fi de festa al Casal Popular la Fura

Organitza: Casal Popular la Fura, Associació Cultural Voliac

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *