JAM SESSION (Per un tractat sobre el comerç d’armes)


Dissabte 6 d’abril a les 23:00h al Casal Popular la Fura

ORGANITZA: Amnistia Internacional Solsona


COL·LABOREN: 
Casal Popular LA FURA 
La Banda del Riu (Grup de músics de Solsona i Cardona, de grups com Séptimo A, La Zarigüella, Rastafaires, etc. que encetaran la Jam Session)

············

El comerç internacional d’armes fomenta els abusos greus contra els drets humans, la violència armada, els conflictes, la delinqüència organitzada i la pobresa a tot el món. Com a conseqüència, cada any centenars de milers de persones resulten ferides o mortes, sofreixen violació o són reprimides i obligades a fugir de les seves llars. Es destrossen famílies. Es nega l’accés a serveis mèdics i educatius, entre uns altres, i es destrueixen mitjans de subsistència.

Malgrat aquesta continuada tragèdia, el comerç d’armes segueix sense rendir comptes i emmalalteix d’una regulació deficient. La creixent globalització de la indústria ha complicat aquest comerç. Ara els components provenen de llocs de tot el món, i la producció i la comercialització tenen lloc en països diferents, molts d’ells amb controls molt poc rigorosos. Sovint, les normatives estatals es queden desfasades pel que fa a aquests canvis.

El món necessita un sòlid tractat sobre el comerç d’armes que contribueixi a salvar vides, a impedir la comissió de greus abusos contra els drets humans i a protegir mitjans de subsistència. La societat civil i una majoria creixent de governs així ho exigeixen.

És hora que els governs es comprometin a garantir un Tractat sobre el Comerç d’Armes que garanteixi que no hi ha més armes per cometre atrocitats i abusos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *