22è Aplec Independentista del Castellvell. Solsona, 10 de setembre

17:00 Pujada de l’estelada al Castellvell des del Passeig Pare Claret
17:30 al Castellvell. Xerrada: “INDEPENDÈNCIA PER CANVIAR-HO TOT”, a càrrec de Jordi Martí i Font, professor, escriptor i activista del camp de Tarragona.
I presentació de la campanya SOM PAÏSOS CATALANS, a càrrec de Carles Riera, president del CIEMEN.
Lectura del Manifest del Correllengua.
Cadena humana al voltant del Castellvell
Cant dels Segadors i coca i xocolata.

23:30 a la Plaça Sant Joan. Concert amb
NI5 (funk-rock)
YACINE & THE ORIENTAL GROOVE (fusió)

El proper dimarts 10 de setembre es celebrarà l’Aplec Independentista del Castellvell. Un acte amb 22 anys de trajectòria a l’esquena, que té com a objectiu fer pedagogia de l’independentisme des d’una òptica d’esquerres.
Venim d’un any marcat per dues grans coses, per una banda la crisi que ens afecta i per l’altra la creixent mobilització independentista. Aquesta viurà un dia històric l’endemà de l’Aplec, el dia 11, amb una multitudinària cadena humana que travessarà el Principat. Eludir aquests temes ha estat impossible, i per això a l’aplec tindrem la xerrada “INDEPENDÈNCIA PER CANVIAR-HO TOT”, a càrrec de Jordi Martí i Font, un activista social i cultural de camp de Tarragona, que ens parlarà de la necessitat de donar a la independència contingut social transformador. Per altra banda també tindrem la presentació de la campanya SOM PAÏSOS CATALANS, a càrrec de Carles Riera, president del CIEMEN. Aquesta campanya pretén a través d’accions fer pedagogia dels Països Catalans, reivindicant la nació complerta, en un moment en que per una banda sembla que el Principat apunta cap a la independència, a diferència de la resta de territoris catalans, que pateixen una ofensiva espanyolista d’atacs a la llengua i la identitat.
Un cop acabades les xerrades i després de la lectura del Manifest del Correllengua, en motiu de la Via Catalana de l’11 de setembre, es farà una cadena humana envoltant el Castellvell i si el temps ho permet es farà una foto aèria. Per últim es cantaran els Segadors i hi haurà coca i xocolata per tothom.
L’Aplec acabarà a la nit, a 2 quarts de 12, amb un concert a la Plaça Sant Joan del grup solsoní NI5, que ens portarà el seu funk-rock, i de YACINE & THE ORIENTAL GROOVE, una banda de fusió de ritmes mediterranis, encapçalada per Yacine Belahcene, cantant d’altres bandes com Cheb Balowski o Nour.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *