Fira contra les violències de gènere

25N || Esquerra Independentista del Solsonès

FIRA CONTRA LES VIOLÈNCIES DE GÈNERE

L’Esquerra Independentista del Solsonès organitza una fira per denunciar la violència de gènere.

Aquest 25 de novembre és el dia contra les violències de gènere. Una data que, any rere any, encén totes les alarmes perquè constatem que la violència de gènere mata. Només aquest any, als Països Catalans, hi ha hagut 32 dones assassinades per violència masclista.

Només amb dades del nostre país, gairebé cada setmana és assassinada una dona per violència masclista. Si ens fixem en les agressions sexuals, es denuncia una agressió sexual cada 13 hores, només a Catalunya. Si tenim en compte que la majoria no es denuncien, veiem que les agressions sexuals masclistes formen part del dia a dia de la nostre societat.

Aquesta violència, física i explícita, però, tan sols és la punta visible d’un enorme iceberg de violències de gènere que patim en aquesta societat patriarcal.

Des de la pressió estètica de publicitat, talles i models de bellesa, al tracte i presència de dones als mitjans de comunicació fins a; des de la segregació sexual a les escoles (actualment finançada amb diner públic) als mites de l’amor romàntic i el control monogàmic de la parella; des de la representació de la dona en la història fins a la despossessió del dret al propi cos s’amaguen un seguit d’agressions que posen la base a un espiral de violències que ens acaba assassinant.

Ens volem vives i amb vides dignes!

Un dels principals problemes amb que s’enfronta la violència de gènere és amb la impunitat dels discursos que la sustenten. En aquest sentit, i a nivell local, creiem necessari denunciar els numerosos escrits del Palau Episcopal vulneradors de drets fonamentals, a través d’homofòbia, transfòbia, masclisme, aportant discursos d’odi i intolerància. Cal denunciar no només la impunitat amb que s’han publicat aquestes opinions, sinó també que en la nostra ciutat no es garanteixi la laïcitat .

Si ens volem vives i amb vides dignes no podem continuar alimentant la base d’aquesta violència i la seva impunitat. Cal que la visibilitzem, que reflexionem entorn d’aquest tema, aportar dades i prendre consciència.

Vine a la plaça del Ruc i plaça de l’Ajuntament, a conéixer els aspectes de la violència de gènere!

Divendres 25 de novembre de 18h a 20h
Dissabte 26 de novembre de 16h a 19h
a la plaça del Ruc i plaça de l’Ajuntament.

Documents:

    

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *