Actes dia de la dona treballadora

Un any més arriba el Dia de la Dona Treballadora, dia irrefutable de la lluita feminista per eradicar l’opressió que patim les dones en l’àmbit laboral i social. Aquesta diada, ja centenària, té els seus orígens en les reivindicacions d’obreres tèxtils novaiorqueses de finals de s.XIX i principis del XX. Fou instaurada com a diada oficial el 1910 arran de la proposta que la política marxista alemanya Clara Zetkin va fer a la II Conferència Internacional de Dones Socialistes. Des d’aquest moment, s’ha convertit en una de les jornades centrals on les dones prenem els carrers i les places denunciant les diferències que el sistema capitalista i patriarcal ens continua imposant.
Des del Casal Popular la Fura de Solsona considerem la lluita feminista un dels pilars del nostre projecte polític i de la nostra forma de relacionar-nos. Del Casal hem sorgit el grup de Gèneres, un grup de persones amb la voluntat d’incidir en aquesta lluita, és un espai obert a totes les persones interessades. El nostre objectiu és crear debat i dotar la societat de pensament crític sobre aspectes quotidians que promouen opressions i/o agressions per motiu de gènere, orientació sexual, també sobre les formes de relacionar-nos. L’activitat que duem a terme va des de l’autoformació fins a la projecció pública amb xerrades, cinefòrums, tallers i actes diversos. Pretenem dotar la comarca d’espais de suport mutu i empoderar-nos per poder acabar d’aquesta forma amb totes les barreres que ens imposa el sistema patriarcal.
El pròxim dimecres 8 de març durem a terme la presentació del grup a les 20h al Casal Popular la Fura. A continuació es realitzarà un cinefòrum amb la projecció del film Pan y Rosas de Ken Loach (2000) i un posterior debat en acabar la projecció.

Pan y Rosas és una aproximació cinematogràfica a les condicions laborals de les treballadores precàries explotades per grans empreses, és una visió de la immigració forçada per sostenir la família i el paper de la dona en aquests àmbits. A poc a poc aquestes treballadores aniran prenent consciència de la seva situació d’explotació i començaran una lluita social i sindical per millorar els seus drets. És també la mostra de la situació límit en què viuen i la por de perdre la seva font d’ingressos, la mateixa que les margina i les fa més pobres. Durant la projecció hi haurà servei de crispetes i biquinis a preus populars!

No ho dubtis en venir! Juntes som més fortes!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *