El Sant Jordi de la Fura

Com cada any, i ja en fa 11, aquest Sant Jordi La Fura tornarem a muntar la nostra parada a la Plaça del Ruc. Hi podreu trobar una àmplia secció de llibreria crítica, de política i història, a més de literatura catalana, excursionisme, gastronomia, i un bon assortit de contes infantils. També hi podreu comprar les tradicionals roses i, com a novetat d’enguany, copes menstruals. A part, durant tot el dia, podreu participar en una exposició de finals alternatius de la llegenda de Sant Jordi, vine i porta el teu!

No obstant volem denunciar que l’Ajuntament ha volgut impedir-nos vendre roses com fem des de fa 11 anys. Mai hem tingut cap problema i cada any a la Plaça del Ruc es genera un ambient excelent amb els veïns, els establiments i les desenes de persones que s’apropen a la nostra parada. Les roses cada any les comprem a les floristeries de Solsona els llibres els anem a buscar o bé en editorials crítiques, per aquells títols més díficils de trobar, o a les llibreries de Solsona. La prohibició no es basa en cap normativa ni reglament, sinó en criteris totalment arbitraris i autoritaris, alegant que la venda de roses per Sant Jordi està reservada a les floristeries i a les entitats socials. Davant d’això manifestem:

– Nosaltres ens considerem una entitat social, ja que en els 11 anys de vida hem tractat un infinit de temàtiques i problemàtiques socials, i hem col·laborat tot sovint amb altres entitats d’aquest perfil.

– Les entitats de Solsona, independentment del perfil, treballem totes per oferir unes activitats que enriqueixin el poble. Per això trobem molt injust que se’ns perjudiqui a unes amb uns criteris totalment arbitraris, que repetim, no apareixen en cap normativa. Sabem que s’han denegat permisos a altres entitats, cosa que ens indigna.

– La festa de Sant Jordi és un dia que es caracteritza per la gent al carrer i la participació. Com més parades de llibres i roses més lluït.Veiem preocupant que un ajuntament que se suposa d’esquerres vulgui limitar això i tallar les ales a les entitats, que amb la venda de llibres i roses miren d’autogestionar-se, una tasca no sempre fàcil. Respon a un afany regulador que l’únic que fa és crear problemes allà on no n’hi havia hagut mai.

Malgrat tot però, us invitem a celebrar el Sant Jordi amb nosaltres i amb totes les entitats i establiments de Solsona amb total normalitat, perquè un dia com aquest s’ha de viure, i s’ha de viure al carrer!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *