7è Fura Folk, festival de cultura i música tradicional de Solsona

El proper dissabte 4 de novembre el Casal Popular la Fura celebrarà la 7ena edició del Fura Folk, festival de cultura i música tradicional de Solsona

El festival començarà a la una del migdia amb un vermut musical a la Plaça Sant Pere. Aquest any els encarregats d’amenitzar el vermut serà el grup Guirigall. Guirigall és un grup de nova fornada. Fan versions de cançons de lluita i populars amb un toc de folk, gràcies a dos acordions diatònics i la guitarra que componen el grup.

A les 7 de la tarda continuarà la jornada amb el ball a la plaça amb l’associació d’acordionistes dels països catalans, La Diatònica. Si voleu venir a escoltar i ballar peces d’aquí i d’allà no us ho podeu perdre. Els acordionistes que vulguin participar-hi, estan més que convidats. L’assaig del repertori que es tocarà serà a les cinc al Casal Popular La Fura.

En acabat, a les 9:30 del vespre es farà el tradicional sopar popular, que aquest any consistirà en un fideuada exquisida (6€ socis, 8€ no socis). Seguidament, a les 11:30, es clourà l’acte amb el concert del grup “2 Pardalets”, compost per Marc Serrats i Carles Belda, que ens serviran un grapat de versions rumberes ballables juntament amb novetats de la seva collita. Aquests 2 Pardalets recorren la conca mediterrània i altres indrets, en la recerca de cançons populars, de temes d’ara i d’abans. Un i altre, marcadament influenciats per Xesco Boix, tenen la fórmula de com concebre la música popular des de l’arrel.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *