7è Fura Folk, festival de cultura i música tradicional de Solsona

El proper dissabte 4 de novembre el Casal Popular la Fura celebrarà la 7ena edició del Fura Folk, festival de cultura i música tradicional de Solsona

El festival començarà a la una del migdia amb un vermut musical a la Plaça Sant Pere. Aquest any els encarregats d’amenitzar el vermut serà el grup Guirigall. Guirigall és un grup de nova fornada. Fan versions de cançons de lluita i populars amb un toc de folk, gràcies a dos acordions diatònics i la guitarra que componen el grup.

A les 7 de la tarda continuarà la jornada amb el ball a la plaça amb l’associació d’acordionistes dels països catalans, La Diatònica. Si voleu venir a escoltar i ballar peces d’aquí i d’allà no us ho podeu perdre. Els acordionistes que vulguin participar-hi, estan més que convidats. L’assaig del repertori que es tocarà serà a les cinc al Casal Popular La Fura.

En acabat, a les 9:30 del vespre es farà el tradicional sopar popular, que aquest any consistirà en un fideuada exquisida (6€ socis, 8€ no socis). Seguidament, a les 11:30, es clourà l’acte amb el concert del grup “2 Pardalets”, compost per Marc Serrats i Carles Belda, que ens serviran un grapat de versions rumberes ballables juntament amb novetats de la seva collita. Aquests 2 Pardalets recorren la conca mediterrània i altres indrets, en la recerca de cançons populars, de temes d’ara i d’abans. Un i altre, marcadament influenciats per Xesco Boix, tenen la fórmula de com concebre la música popular des de l’arrel.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.