Qui som?

Casal Popular la Fura

A l’any 2006 un grup de persones compromeses provinents de diverses entitats de Solsona, vam començar a reunir-nos per trobar entre tots/es un local on fer-hi les nostres activitats i a la vegada oferir-lo a la resta de gent de Solsona i comarca. Avui dia La Fura és el Casal Popular de Solsona, un espai alternatiu, punt de trobada tant per a persones com per a idees.
 

Assemblea La Fura

Des de l’Assemblea La Fura lluïtem per a dotar a Solsona d’un espai autogestionat, independent, que promogui la cultura popular i un oci alternatiu. Des de la Fura volem plantejar alternatives reals a les actuals tendències de la societat des d’un punt de vista local. Treballar per la vitalitat de la cultura, la defensa del territori, el consum responsable… i contribuir així a la transformació de la societat cap a una de més lliure i justa. El tipus d’activitats que promovem inclouen actes polítics, culturals, xerrades, formació, campanyes entorn problemàtiques locals i també nacionals, cicles de cinema, concerts, àpats populars i altres activitats similars.

L’any 2017 ens vam redefinir i en assemblea vam aprovar un model d’organització que pots consultar Aquí.

Arran Solsonès

El Casal Popular la Fura també és l’espai de trobada d’Arran Solsonès.

La comarca del Solsonès disposa d’una creixent fortalesa necessària per combatre l’arrelat racisme que, per raons i valors tradicionals, encara impera en el territori. És per aquest motiu que les joves volen trencar amb aquesta tradició per així enfortir el teixit associatiu i visibilitzar les problemàtiques específiques del seu territori.

Amb l’autonomia que caracteritza els nuclis de l’organització, però amb l’aposta ferma per la unitat d’acció en clau nacional, Arran Solsonès treballa per la generació de consciència al voltant de la triple opressió que patim, així com perquè la població prengui consciència de la importància de participar en les decisions municipals.