Grup de Gèneres

Què és?

El Grup de gèneres és un espai d’autorganització feminista que neix arrel de la unió de persones de diferents col·lectius i particulars que decidim unir forces per reflexionar, debatre i mobilitzar-nos des del Casal Popular la Fura.

 

Què volem?

L’objectiu és fer front i combatre l’estructura heteropatriarcal que dia a dia se’ns transmet de la mà de les estructures i institucions que ens rodegen dins de la societat. Entre aquestes incloem a la família com a primer agent socialitzador, passant per l’educació i les polítiques econòmiques i socials, fins a les actituds més quotidianes que intenten domesticar-nos, fer-nos vulnerables, encasellar-nos i callar-nos. Aquestes actitu​ts a més són el cultiu i la base per a altres formes de violència masclista més explicita.

Les persones que avui formem el Grup de Gèneres, entenem el feminisme com una eina per aconseguir un món on les diferències per qüestió de gènere no suposin discriminació ni subordinació i en el qual les persones visquem amb autonomia i llibertat.

Què fem?

La nostra pràctica com a col·lectiu es basa en primer lloc en l’autoformació, mitjançant l’estudi i anàlisi de temes que ens interessen com a feministes. Entenem que pendre consciencia de les múltiples maneres com el patriarcat ens oprimeix i condiciona en el dia a dia ens ajuda a empoderar-nos i dona solidesa al nostre argumentari. En segon lloc, en la difusió de les nostres idees i propostes a través de xerrades-debat, cinefòrum, campanyes concretes,…

Lluitem i ens empoderem contra el patriarcat des de l’àmbit local.  Volem reivindicar el dret a gestionar lliurement la nostra sexualitat. Volem construïr relacions lliures de sexismes i de qualsevol tipus de subjugació i violència. Volem carrers lliures de por. Volem combatre també el capitalisme, sistema d’explotació de la classe treballadora, i inconcebible sense el patriarcat, ja que requereix la divisió sexual del treball i la desvalorització del treball domèstic, reproductiu i de cura, que encara recau majoritàriament en les dones.

Només estant organitzades i en lluita podrem superar les desigualtats de gènere i trobar així un espai de solidaritat i empoderament feminista.

Vull participar! Com?

Si esteu interessades en participar en la lluita feminista i de gèneres a Solsona, contacteu-nos! Podeu escriure a lafurasolsona@gmail.com, o venir-nos a veure. El grup de gèneres ens reunim bi-setmanalment alternant divendres i diumenges al vespre al Casal Popular la Fura.

 

Documents relacionats amb els actes que fem: