27è APLEC INDEPENDENTISTA DEL CASTELLVELL

El Referèndum de l’1 d’octubre marca ineludiblement l’actualitat política del nostre país. Set anys després de l’inici de l’anomenat Procés s’arriba a la que ha de ser una de les pantalles finals: el Referèndum que ha de preguntar als catalans i catalanes el futur que volen per a Catalunya. L’èxit d’aquesta màxima expressió democràtica és cosa de tothom, dels independentistes convençuts i també d’aquelles persones que no ho tenen tant clar, però que per davant de tot creuen en la democràcia.
Des del Casal Popular la Fura i de l’Esquerra Independentista hem defensat sempre que la independència no només implicarà un canvi de bandera, sinó que obre una oportunitat per dissenyar un nou país molt millor del que ens trobem ara. Això, agradi o no a molts sectors de la societat, és un fet que s’està fent evident cada dia en l’actualitat política catalana. Aquell status quo habitual de la política catalana, en que tot quedava en no res, ha estat definitivament desterrat, amb un panorama polític completament revolucionat que ha permès obrir debats socials que fa uns anys eren impensables. Això és un símptoma de la salut i de la regeneració que aporta tot el procés polític engegat, que no només ens està servint per amollar els llasts que arrosseguem vinguts de l’Estat espanyol, sinó dels sorgits a casa nostra, després de masses anys d’autonomisme. Quina és la clau de tot això? Doncs que la roda que s’ha engegat no és una eina controlada per cap partit polític en concret, sinó per la societat, i ha obligat a sortir de les zones de confort a les diferents forces del panorama polític català. És l’hora de parlar clar, i qui no ho faci tard o d’hora es veurà sobrepassat per les circumstàncies. Que aquesta roda segueixi el seu camí fins al final, ara que sembla que es comença a albirar, és cosa de totes les persones que volem fer d’aquest país un lloc millor, i l’1 d’octubre es una cita clau.
Precisament en això es centra l’Aplec Independentista del Castellvell, que ja suma enguany la 27a edició. Després de la pujada de l’estelada, es farà a dalt al Castellvell l’acte central de l’Aplec, titulat “1 d’octubre, l’hora de la veritat”. Hi intervindran representants d’Òmnium Cultural del Solsonès, de l’Assemblea Nacional Catalana de Solsona, del Casal Popular la Fura, d’Arran Solsonès i de la Plataforma pel Sí al Solsonès. Serà una crida a la participació, des de punts de vista diversos, al referèndum de l’1 d’octubre, i a votar Sí a l’oportunitat de construir un país nou i lliure. L’acte clourà amb la lectura del Manifest del Correllengua i el Cant dels Segadors.
A la nit els actes continuen, amb el concert a la Plaça Sant Pere dels solsonins Ni Cinc i dels manresans El Fugitiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *