Manifest de rebuig a la situació actual

El Casal Popular la Fura de Solsona

 

Vol manifestar

 

  1. El seu rebuig absolut a la supressió – de fet, si no de dret – de l’autonomia de Catalunya per part del govern central, tot emparant-se en un article de la Constitució (article 155) aplicat, segons els experts en dret constitucional, de manera barroera i sense respectar-ne ni la lletra ni l’esperit.

 

  1. El seu refús de l’usurpació, per part de la vicepresidenta del govern, Soraya Saenz de Santamaría, de les funcions i atribucions del govern de la Generalitat.

 

  1. La Fura manifesta també la seva decisió de seguir considerant el Sr. Carles Puigdemont com al legítim president de la Generalitat de Catalunya, i als altres membres del govern, empresonats o no, com a legítims representants del govern en cadascuna de les àrees de la seva competència.

 

  1. El rebuig de la persecució judicial de les persones implicades en el procés, sota acusacions improvitzades sobre la marxa, alhora que les contínues demostracions de prepotència, intimidació i – sovint – pura violència física contra tots aquells que manifesten una opció política que no és la del poder central.

 

  1. La Fura expressa el suport a totes les iniciatives ciutadanes en favor del restabliment del govern legítim de Catalunya, amb totes les seves competències i capacitat de decisió, en l’àmbit polític, econòmic i social. Alhora que demana la retirada de la intromissió del govern central en àmbits que no li corresponen – precisament, els àmbits polític, econòmic i social de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *